020 – 89 49 154  |    06 – 52 003 898     xandra.koorstra@slimsearch.nl

Samenvatting profielschets

Geneesheer-directeur

Mediant

De organisatie

Mediant is dé organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente. Mediant biedt behandeling, advies en begeleiding aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. De organisatie staat continu in verbinding met de partners en burgers in de regio. Mediant levert zorg vanuit hun visie Gewoon Goede Zorg’.

Mediant is een nuchtere Twentse instelling waar men gewoon bij elkaar binnenloopt om zaken te bespreken. De lijnen zijn kort en besluiten worden snel genomen, dat maakt Mediant flexibel en slagvaardig.

Mediant is een financieel gezonde organisatie. Door te blijven investeren op de ingezette koers heeft de organisatie alle vertrouwen in de toekomst. De organisatie telt een kleine 1000 medewerkers en heeft een omzet van 72 miljoen.

Wat maakt Mediant zo leuk om voor te werken?
  • ‘Gewoon Goed­e Zorg’
  • Veel samenwerkende partners
  • Veel aandacht en professionalisering voor medewerkers
  • Aandacht voor onderzoek en innovatie
  • Duidelijkheid en goede sfeer
Wat maakt deze functie zo interessant?

Mediant biedt u een flexibel contract aan voor 2 tot 5 dagen per week als geneesheer-directeur. De omvang van het dienstverband is in overleg. Mediant gaat graag met u in gesprek over uw toekomstperspectief en wensen daarbinnen.
Mocht u niet in de regio wonen, worden er overnachtingsmogelijkheden aangeboden.
Als behandelend psychiater kunt u werken binnen of buiten de organisatie.
Mediant biedt de mogelijkheid om de opleiding ‘Meesterklas’ (de keizersmodule) te volgen.
Mocht u als geneesheer-directeur geen ervaring hebben, biedt Mediant u de mogelijkheid het vak te leren. De geneesheer-directeur/lid raad van bestuur heeft veel ervaring en zou het leuk vinden u als coach/adviseur bij te staan.

De functie

Als Geneesheer-Directeur (GD) gaat u een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van ‘Gewoon Goede Zorg’. Dit doet u vanuit een onafhankelijk eigenstandige positie. De GD wordt benoemd door de raad van toezicht.

U bereidt de komst van de Wet Verplichte GGZ mee voor die de Wet Bopz per 1 januari 2020 vervangt.

U onderhoudt in de organisatie nauwe contacten met de raad van bestuur, collega GD, de psychiaters, de circuit managers, de managers behandelzaken en relevante interne partijen zoals de cliëntenraad en de familieraad. Daarbij adviseert u hen gevraagd en ongevraagd over de kwaliteit van zorg.

Buiten de organisatie ontwikkelt en onderhoudt u relaties in de regio met onder meer gemeenten, Openbaar Ministerie en collega ggz aanbieders.

De GD is verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van gedwongen/verplichte zorg vanuit de Wet en geeft op correcte wijze uitvoering aan deze wet.

Samen met uw collega GD en de raad van bestuur geeft u invulling aan de strategie van Mediant ‘Gewoon Goede Zorg’.

Meer informatie: Download hier de volledige profielschets

Solliciteren

Voor informatie of overleg zijn wij graag beschikbaar. Telefoonnummers: SLIM partner in search 020 – 894 91 54, Xandra Slim-Koorstra 06 – 520 03 898

Uw CV en motivatiebrief zien wij graag tegemoet via info@slimsearch.nl